2023/11/29

Nano controlador Easy E4, més temps pel que realment importa

Eaton, empresa proveïdora de tecnologia i solucions de gestió d'energia, llança una nova tecnologia potent i versàtil: Easy E4. La nova generació de nano controladors de la gamma «Easy» està pensada per poder-se implementar en una àmplia gamma de tasques de control i regulació.

De manera fàcil, còmode i ràpida, el relé de control d’última generació Easy E4 permet regular la temperatura a la indústria, gestionar tasques de control senzilles en aplicacions de maquinària o controlar la il·luminació. Els avantatges d'aquesta tecnologia són molts, a continuació fem un repàs de tots ells.

Característiques generals

L'Easy E4 de la marca Eaton està dissenyat per executar tasques de control amb el menor esforç possible. S'adapta a les necessitats de cada usuari, des de la fase de planificació i de programació. És senzill d'instal·lar, configurar i posar en marxa, per així poder agilitzar projectes petits i complexos el més aviat possible.

El dispositiu s'ha desenvolupat amb l'objectiu de ser versàtil. Per aquesta raó ofereix diverses opcions de visualització a través de la pantalla integrada a l'aparell base o bé per accés remot a través de smartphone o tauleta. Fins i tot és compatible amb el panell XV-102..E4 per la visualització a dins i fora de l’armari de control. També disposa d'una gran varietat de connexions de comunicació gràcies a la potent interfície Ethernet i d'un servidor web integrat de connexió xifrada.

L'aparell base pot ampliar-se amb diversos mòduls d'ampliació de tal manera que les combinacions són pràcticament il·limitades. Es pot arribar a disposar de fins a 11 mòduls d’ampliació, que permeten cobrir una àmplia gamma d'aplicacions. Per facilitar la implementació es poden combinar els dispositius Easy E4 fins i tot en funcionament mixt AC, DC i UC, augmentant així la seva flexibilitat. Respecte a la sèrie anterior, Eaton ha reduït el nombre de versions i ampliat el camp d'aplicacions, ja que en aquesta nova gamma els mòduls d'ampliació es connecten per la part frontal a través del nou easyConnector.

També cal dir que és un sistema compatible amb les versions anteriors. Amb easySoft 7, els programes que es van crear per la sèrie easy 500/700/800 poden transferir-se de manera senzilla i també permet la conversió automàtica de visualitzacions de la sèrie Easy4 anterior.

De la planificació al manteniment

El disseny multifuncional de l'Easy E4 simplifica l'aplicació des de la fase de planificació. Un únic dispositiu cobreix una gran varietat de tasques de control i regulació. Alhora, els esquemes de circuits poden crear-se directament al dispositiu base utilitzant el teclat d'entrada i la pantalla de text. Tot això permet gaudir d'una major flexibilitat, transparència i estalvi de temps.

Per tal d'assegurar un manteniment adequat, les opcions de visualització també ofereixen una visió ràpida i completa dels projectes. S'hi pot accedir a través de la pantalla integrada i també de manera remota. Aquesta característica assegura un fàcil registre del funcionament i també que es puguin diagnosticar i resoldre problemes de manera molt més efectiva.

L'evidència de tots aquests avantatges la trobem a l'hora de mostrar el funcionament de l'Easy E4. Genera respostes ràpides gràcies al bloc de funció d'interrupció, és capaç de realitzar processos d'alta precisió amb el suport del ràdio-rellotge (DCF77), detecta i informa de manera immediata dels estats de funcionament i permet ajustar els paràmetres específics directament al dispositiu.

A més a més, el disseny compta amb una targeta micro SD instal·lada a l'interior que manté el programa actualitzat i que permet personalitzar el nano controlador perquè mostri les dades i imatge corporativa de l'empresa durant el programa d'arrencada. També porta integrada la funció d’oscil·loscopi, que es pot utilitzar tant en mode de simulació com durant el funcionament.

Easy E4 té un disseny robust de protecció IP65 per entorns adversos, amb frontal pla per una neteja senzilla i és una evolució de les sèries easy500, easy700 i easy800. Els dispositius anteriors continuen rebent suport i actualitzacions per part d'Eaton, però aniran deixant lloc a aquest nou sistema més versàtil i eficient. Aquesta nova tecnologia de nano control, que ja incorpora el programari easySoft8, més simple i intuïtiu, busca expandir fronteres i arribar més enllà personalitzant des de tasques de control senzilles a configuracions molt més completes.

A Mapel treballem amb aquesta i altres marques de tecnologia puntera per oferir-te el millor servei. Analitzem cada instal·lació i amb dispositius com l'Easy E4 podem arribar a crear sistemes específics i totalment personalitzats. Si vols més informació, no dubtis a contactar amb nosaltres.

Comparteix aquesta entrada: